Sissimarkkinointi… vai mitä se nyt oli?

Sissimarkkinointi on viisaan valinta

Amerikkalainen markkinoinnin ja mainonnan mentori, sissimarkkinoinnin guru Jay Conrad Levinson on mielenkiintoinen esiintyjä joka osaa vetää yleisön mukaan tarinoihinsa sissimarkkinoinnin saloista. Kuitenkin, vaikka esimerkit naurattavat oivallisuudellaan jäävät niiden opit joskus laihoiksi.*

Yksi käytetty esimerkki sissimarkkinoinnista on huonekaluliike ja kilpailutilanteen muuttuminen. Tarina etenee seuraavasti.

Yrittäjä A on pitkänlinjan huonekaluyrittäjä joka toimii alueella yksin.

Yhtenä kauniina päivänä kilpailija aloittaa rakentamisen viereiselle tontille. Liiketilan valmistuttua, pystyttää hän seinälle ison banderolli jossa lukee ”Alennusmyynti, kaikki tuotteet -65 % ”.

Yrittäjä A huokailee tuskissaan. Hän ei ole valmistautunut kilpailuun.

Koska hunaja vetää kärpäsiä ja samantyyppiset liikkeet toisiaan puoleensa, saa yrittäjä A kauhukseen huomata, että myös toiselle puolelle aloitetaan uuden huonekaluliikkeen rakentaminen. Hetken päästä sinne ilmestyy uusi mainosbanderolli ”Alennusmyynti, kaikki tuotteet – 75 % ”.

Tuskanhiki puskee päälle kun yrittäjä A huomaa olevansa ristitulessa. Kilpailijat B ja C ovat piirittäneet hänet ja liikkeen vasemmalla ja oikealla liehuvat heidän mainosbanderollit huutaen 65 % ja 75 % alennusmyyntiä.

Mitä voi yrittäjä A tehdä? Luonnollisesti hän rustaa oman mainosbanderollin ja kiinnittää sen ovensa yläpuolelle. Banderollissa lukee isoilla kirjaimilla SISÄÄNKÄYNTI.

Tähän loppuu sissin esitys kun kaikki nauravat iloisesti hienolle oivallukselle.

Mielikuviin jää yrittäjä joka myhäilee tyytyväisenä. Sissimarkkinointi loi nostetta ja ovipumppu kuluu kovassa käytössä. Asiakkaita virtaa sisään ovista ja ikkunoista. Todellisuudessa yrittäjän myyntityö on vasta alussa. Hänellä on tila täynnä uusia asiakkaita joiden päähän on syöpynyt mielikuva alennusmyynnistä. Asiakkaat kun ovat ikäviä otuksia, he voivat huomata ettei mainonnan lupaus toteudu.

* Suomessa sissimarkkinointi on usein typistynyt nopeiksi markkinointitempauksiksi. Maailmalla se on monen yrittäjän tapa toimia sekä yksi osa-alue kokonaisvaltaista markkinointiviestintää. Sissimarkkinointi on osa viisaan yrittäjän myynnin työkalupalettia.

Tampereen Veden vuosikertomus valmistui

Mainostoimisto Vetovoiman ja Tampereen Veden sujuva yhteistyö tuotti arvokkaan ja asiakkaan näköisen vuosikertomuksen. Julkaisuun haetut mielikuvat sekä tavoitteet olivat korkealla ja asiakkaan ja kohderyhmän spontaanit kommentit osoittivat että tavoitteet saavutettiin erinomaisesti.

Suunnittelimme ja toteutimme Nextdoor verkkosivuston uuden ilmeen

Nextdoor verkkosivusto

Mainostoimisto Vetovoima uudisti keikkatöihin ja pienten kotitaloustöiden välitykseen erikoistuneen verkkosivuston. Asiakkaamme halusi nopeasti raikastaa vanhan sivustonsa sekä parantaa sisältöä ja käytettävyyttä, niin että käyttäjät löytävät toiminnot nopeasti ja vaivattomasti.

Käyttäjilleen maksuton Nextdoor.fi -markkinapaikka kerää yhteen apua tarvitsevat työn teettäjät sekä kotitöitä tarjoavat yksityiset tekijät sekä alan yrittäjät. Markkinapaikan tarkoitus on kerätä yhteen kaikki tieto palvelu-alan markkinoista yhteen osoitteeseen, jossa käyttäjät voivat selata, hakea, tarjota ja tilata palveluita tarpeidensa mukaisesti.

Tutustu mielenkiintoiseen palveluun osoitteessa www.nextdoor.fi.

Espanjankielinen ”La Nueva Logia del Tentáculo” sivusto on julkaistu

Espanjankielinen ”La Nueva Logia del Tentáculo” sivusto on julkaistu

Mainostoimisto Vetovoima toteutti espanjankielisen H.P.Lovecraft-fanisivuston, jossa aihepiiristä kiinnostuneet voivat keskustella forumissa, kommentoida artikkeleja tai jättää puumerkkinsä vieraskirjaan.

Löydät sivuston osoitteesta: http://www.lovecraftlogia.com

Tampereen Vesi

Tampereen Vesi

Tampereen Veden tehtävänä on hoitaa kaupungin vesi- ja viemärilaitostoiminta lakien ja viranomaismääräysten mukaisesti sekä kehittää vesihuoltoa siten, että pysytään mukana yhteiskunnan kehityksessä. Tampereen Vesi hoitaa puhtaan veden hankinnan, käsittelyn ja jakelun, putkistojen rakentamisen ja niiden ylläpidon, jäte-, sade- ja sulamisvesien johtamisen, viemäriverkon ylläpidon sekä jätevesien puhdistamisen. Lisäksi laitoksella on vesiensuojelutehtäviä.

Sivu 1 (4)1234